Sljedeći Mercedes-AMG C 63 s hibridnim pogonom

Sljedeći Mercedes-AMG C 63 s hibridnim pogonom

Mercedes-AMG je prije tjedan dana u New Yorku predstavio osvježenu ponudu modela C 63, a sada iz samog vrha AMG-a stižu vijesti o budućnosti ovog performance modela. Točnije, šef AMG-a Tobias Möers je rekao kako će sljedeća generacija imati hibridni pogonski sklop, što u osnovi znači da bi benzinski motor trebao izdubiti par cilindara.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Möers je izjavio da će sve stroži emisijski standardi imati izravan utjecaj na sljedeći C 63 u kojeg se stoga vrlo vjerojatno neće više ugrađivati 4,0-litreni bi-turbo V8. Dodao je i kako treba biti kreativan te “ganjati performanse koje nisu nužno povezane s brojem cilindara.” Pohvalio je elektrificirane pogonske sklopove u sportski nastrojenim modelima i potvrdio kako se sljedeći C 63 može očekivati u prvim godinama sljedećeg desetljeća.

Tada će ga dakle pokretati hibridni pogonski sklop, vjerojatno sa 6-cilindričnim pogonskim strojem uparenim s električnim motorom i baterijama. Zvuku će biti posvećena posebna pažnja i Möers vjeruje da će stručnjaci iz Affalterbach pronaći pravo rješenje.

Podijeli:
1