Sljedeći Maserati GranTurismo stiže 2020.

Sljedeći Maserati GranTurismo stiže 2020.

Maserati je nedavno predstavio blago osvježenu izvedbu trenutnog GranTurismo, no time nije pretjerano uspio u skrivanju činjenice kako je riječ o već poprilično starom modelu. Na nasljednika ćemo pričekati još neko vrijeme jer Car Magazine javlja da bi on na tržište trebao stići tijekom 2020.

Razlog za ovo relativno dugo čekanja i još jedno odgađanje dolaska noviteta je taj što Maserati s roditeljskim Fiatom i Ferrarijev razvija novu aluminijsku platformu na kojoj će se temeljiti više različitih modela, među njima i novi GranTurismo, kao i razni modeli koje će pokretati hibridni te isključivo električni pogonski sklopovi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima ovaj će novitet biti najavljen tijekom sljedeće godine sa studijskim modelom čiji bi pak dizajn trebao biti inspiriran onim trenutnog GranTurisma te konceptnog modela Alfieri.

O tehničkim karakteristikama sljedeće generacije je za sada prerano govoriti, no izvještaji upućuju na to da će ga pokretati turbo motori upareni sa ZF-ovim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a vjerojatna je i ugradnja hibridnih pogonskih sklopova koji će poslužiti prvenstveno za poboljšanje performansi, ali i ekonomičnosti. Izvedbu koja će činiti vrh ponude će vjerojatno pokretati 3,8-litreni V8 bi-turbo snage oko 550 KS.

Podijeli:
1