Sljedeći Maserati GranTurismo stiže 2020.

Sljedeći Maserati GranTurismo stiže 2020.

Maserati je nedavno predstavio blago osvježenu izvedbu trenutnog GranTurismo, no time nije pretjerano uspio u skrivanju činjenice kako je riječ o već poprilično starom modelu. Na nasljednika ćemo pričekati još neko vrijeme jer Car Magazine javlja da bi on na tržište trebao stići tijekom 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Razlog za ovo relativno dugo čekanja i još jedno odgađanje dolaska noviteta je taj što Maserati s roditeljskim Fiatom i Ferrarijev razvija novu aluminijsku platformu na kojoj će se temeljiti više različitih modela, među njima i novi GranTurismo, kao i razni modeli koje će pokretati hibridni te isključivo električni pogonski sklopovi.

Prema posljednjim saznanjima ovaj će novitet biti najavljen tijekom sljedeće godine sa studijskim modelom čiji bi pak dizajn trebao biti inspiriran onim trenutnog GranTurisma te konceptnog modela Alfieri.

O tehničkim karakteristikama sljedeće generacije je za sada prerano govoriti, no izvještaji upućuju na to da će ga pokretati turbo motori upareni sa ZF-ovim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a vjerojatna je i ugradnja hibridnih pogonskih sklopova koji će poslužiti prvenstveno za poboljšanje performansi, ali i ekonomičnosti. Izvedbu koja će činiti vrh ponude će vjerojatno pokretati 3,8-litreni V8 bi-turbo snage oko 550 KS.

YouTube MP3 - Hotmail
1