Sljedeći Jaguar F-Type – električni rival Porscheu 911

Sljedeći Jaguar F-Type – električni rival Porscheu 911

Jaguar navodno još uvijek nije konačno odlučio kakav će biti nasljednik trenutne generacije modela F-Type. Vodstvo ovog proizvođača se dvoumi između u potpunosti električnog sportskog automobila s jedne te još jedne i posljednje benzinske generacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutni F-Type će na tržištu ostati navodno još tri godine pa vremena za odluku ima, ali ga je sve manje. Rad na nasljedniku mora početi vrlo brzo, a britanski Autocar prenosi riječi jaguarovog šefa dizajna Iana Calluma koji kaže da je odluka između još jednog benzinca i prvog sportskog električnog automobila vrlo teška, no da je električni model je sve interesantniji kako vrijeme prolazi.

Callum ističe da su glavne prednosti električnih vozila odlične performanse, a glavni nedostatak vrijeme punjenja i autonomija. No, ove dvije potonje stvari svakim danom postaju sve manje, a Callum ih vidi kao rješivu prepreku.

Na kraju Callum je potvrdio da će sportski automobil ostati dio jaguarove ponude i u budućnosti. Stoga je razumljiva želja za iskorakom prema električnom sportašu. Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1