Sljedeći električni Nissan će biti crossover

Sljedeći električni Nissan će biti crossover

Nissan je na prošlom detroitskom auto salonu predstavio konceptni model Vmotion 2.0 koji nam je u osnovi dao do znanja kako Japanci zamišljaju futurističku električno pokretanu limuzinu. Prema posljednjim saznanjima taj model neće još neko vrijeme, ako uopće dobiti svoju produkcijsku izvedbu. Naime, u Nissanu su odlučili krenuti nešto drugačijim putem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, očekuje se da će Nissan do kraja ove godine predstaviti novi konceptni model Vmotion 3.0. Trebalo bi se raditi o električno pokretanoj najavnoj studiji crossovera koji bi se na tržištu trebao naći za koju godinu.

Ovaj model će imati dakle tri glavne odlike automobila budućnosti, odnosno električni pogon, sustav autonomnog upravljanja te napredne sustave povezivosti. Detroitski koncept Vmotion 2.0 će dakako imati određeni utjecaj na dizajn studije, a time vjerojatno i konačnog produkcijskog modela. Dijelom ćemo se sa smjerom razvoja nissanovog dizajna upoznati i putem nove generacije modela Leaf.

Za sada još uvijek nije točno poznato kada će Nissan predstaviti svoj električni SUV u produkcijskoj formi, no Leaf će premijeru imati najkasnije u rujnu pa bi do tada trebali doznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1