Sljedeći Citroën C4 Cactus stiže 2020. i u električnoj verziji

Sljedeći Citroën C4 Cactus stiže 2020. i u električnoj verziji

Citroenov kompaktni crossover C4 Cactus je nedavno prošao kroz temeljiti redizajn, a prema posljednjim saznanima dolazak nove generacije na tržište se može očekivati tijekom 2020. Važnu vijest čini i informacija kako bi pored konvencionalno pokretanih izvedbi kupcima trebala biti dostupna i baterijska električna verzija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tehnički najveću novost će činiti prijelaz ovog mdoela s trenutne platforme PF1 na posljednju verziju modularne platforme CMP (Compact Modular Platform) koju će dijeliti s ostalim proizvodima Grupe PSA. To će omogućiti elektrifikaciju pogonskog sklopa sljedećeg Cactusa, a očekuje se lansiranje baterijske električne izvedbe. Tako bi Cactus lao mogao postati drugo citroenovo električno vozilo iza modela C-Zero koji se temeljio na mitsubishijevom modelu i-MiEV.

Elektrifikacija modela C4 Cactus je dio strategije Grupe PSA koja će počevši od sljedeće godine na tržište lansirati veći broj plug-in hibridnih i električno pokretanih vozila pod značkama Peugeota, DS-a, Opela i Citroëna.

Na kraju podsjetimo kako će Citroën tijekom sljedeće godine na auto salonima u Ženevi i Šangaju predstaviti dva “vrlo važna” konceptna modela. Ako je vjerovati Arnaudu Belloniju, citroenovom potpredsjedniku za marketing, jedan od ovih modela je “važan za Citroën kao 2CV” i namijenjen je gradskim korisnicima. Šangajska bi studija trebala najaviti citroenovu viziju autonomno pokretanih vozila. Više ćemo znati bliže premijeri u ožujku, odnosno travnju sljedeće godine.

Podijeli:
1