Sljedeći BMW X3 stiže u Frankfurt

Sljedeći BMW X3 stiže u Frankfurt

BMW već dulje vrijeme radi na razvoju sljedeće generacije modela X3, a sada BMW Blog javlja kako će se online premijera održati u kolovozu sljedeće godine, dok će prvi nastup za širu javnost biti onaj na ovogodišnjem frankfurtskom salonu automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti izvor, uvijek dobro upućen u novosti iz Münchena, se poziva na insajdere koji kažu i kako će prve isporuke ovog noviteta krenuti u ožujku iduće godine.

Od tehničkih detalja za sada je poznato da će se X3 temeljiti na novoj platformi koja će omogućiti ugradnju pogona na stražnje te na sva četiri kotača, no još je važnija činjenica kako će se njenom upotrebom smanjiti ukupna masa vozila za oko stotinjak kilograma.

Također, nova će platforma omogućiti ugradnju novog plug-in hibridnog pogonskog sklopa s 2,0-litrenim benzincem i električnim motorom kombinirane snage oko 300 KS. Glavninu konvencionalne motorizacije će činiti novi 2,0 i 3,0-litreni benzinski i dizelski turbo motori smanjene potrošnje i povećane snage u odnosu na trenutnu ponudu.

Na kraju dodajmo kako će kupcima biti ponuđene i dvije performance izvedbe – M 40i snage od 360 KS te X3 M čija će se snaga kretati oko 420 KS.

YouTube MP3 - Hotmail
1