Sljedeći BMW M3 s 480 KS i pogonom na sva četiri kotača

Sljedeći BMW M3 s 480 KS i pogonom na sva četiri kotača

O novom BMW-u M3 smo mogli čuti razne glasine, no sada je šef performance odjela ovog bavarskog proizvođača potvrdio nekoliko detalja o ovom automobilu. Točnije, Markus Flasch je otkrio prvenstveno snagu i detalje oko motorizacije vozila koje bi moglo biti predstavljeno tijekom sljedećeg mjeseca u Frankfurtu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Flasch je tako rekao da će sljedeći BMW M3 pokretati novi motor pod oznakom S58, a koji je debitirao s modelima X3 M i X4 M. Nadalje, ovaj će 3,0-litreni M Twin Power Turbo 6-cilindrični motor razvijati snagu od 353 kW, odnosno 480 KS u standardnoj izvedbi te 375 kW, odnosno 510 S u verziji Competition. Također, očekuje se najveći okretni moment od 600 Nm u obje varijante.

Nadalje, Flasch je potvrdio i da će nova BMW-ova performance limuzina imati pogon na sva četiri kotača. Radit će se o sustavu vrlo sličnom onome u modelu M5 koji će nuditi mogućnost upotrebe samo pogona na stražnje kotače.

Očekuje se kako će sa standardnim izvedbama biti dostupan i ručni mjenjač, no Flasch je najavio tzv. “čišće” verzije ovih modela. One bi trebale imati pogon na stražnje kotače, ručni mjenjač te će vjerojatno biti nešto lakše, ali i nešto niže snage.

Podijeli:
1