Sljedeći Audi TT kao kupeovska limuzina?

Sljedeći Audi TT kao kupeovska limuzina?

Glasine o tome kako će Audi na tržište lansirati TT sa četvorim vratima kolaju još od pariškog auto salona 2014. kada je predstavljen konceptni TT Sportback. Do sada još uvijek nismo vidjeli njegovu produkcijsku izvedbu, no britanski Auto Express javlja kako na nju nećemo još dugo čekati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, pozivajući se na insajdere, spomenuti izvor tvrdi da će TT coupe sa četvorim vratima, odnosno kupeovska limuzina na tržište stići unutar sljedeće dvije godine.

Nadalje, Auto Express navodi kako je TT Sportback u svom prvom pokušaju ulaska u serijsku proizvodnju postao žrtva Dieselgatea, odnosno mjera štednje koje su ga slijedile. Sada su se Grupa VW i Audi oporavili od toga pa je čini se ova studija dobila zeleno svjetlo za proizvodnju.

Ipak, postoji jedna velika razlika u odnosu na prvi pokušaj. Naime, tada je TT Sportback zamišljen kao dodatak ponudi uz coupe i kabriolet, a sada navodno kao njihova izravna zamjena. Drugim riječima, ponudu modela TT bi trebao činiti samo produkcijski TT Sportback. Tako barem tvrdi Auto Express.

Razlog za ovakav potez se krije u činjenici kako prodaja trenutnog modela TT ne opravdava nastavak njegove proizvodnje. Nadalje, dotični novitet bi se temeljio na prilagođenoj verziji platforme MQB što će proizvođaču omogućiti dodatno smanjenje troškova razvoja i proizvodnje.

Svojom veličinom produkcijski će model TT Sportback više-manje odgovarati studiji, odnosno biti neznatno veći, no dizajn vanjštine i interijera će biti usklađen s ostatkom recentne audijeve ponude. Ponuda motora za sada nije poznata, no lako možemo pretpostaviti kako će osnovu ponude činiti 4-cilindrični TSI I TDI motori upareni s ručnim i DSG mjenjačima te pogonom na prednje i na sva četiri kotača. Također, može se očekivati dolazak plug-in hibridne te u konačnici električne izvedbe.

Podijeli:
1