Sljedeći Audi Q3 u hibridnoj i električnoj izvedbi

Sljedeći Audi Q3 u hibridnoj i električnoj izvedbi

Nova generacija audijevog Q3 bi na tržište trebala stići do kraja sljedeće godine, a prema posljednjim saznanjima trebalo bi se raditi o automobilu koji će predstavljati korak naprijed u svakom pogledu u odnosu na prethodnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega recimo da će se novi Q3 temeljiti na modularnoj MQB platformi, dok trenutni model koristi puno stariju platformu PQ35 koja je originalno predstavljena još 2003. Zahvaljujući novoj platformi, prije svega, sljedeći Q3 će biti 50 do 100 kg lakši od sadašnje generacije unatoč činjenici da će dimenzijama biti nešto veći. Nadalje, ova će platforma zbog svoje krutosti omogućiti kvalitetnije vozne sposobnosti vozila, kao i višu razinu sigurnosti i komfora.

Unutrašnjost će svakako biti modernija i opremljenija, a posebno će se isticati audijeva digitalna instrumentna ploča, kao i 9,2-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir. Nadalje, putnička kabina će se moći pohvaliti većom ponudom prostora, što će velikim dijelom biti zasluga duljeg (za oko 50 mm) međuosovinskog razmaka, a narast će i zapremina prtljažnika.

Izvori javljaju da će novi Q3 biti dostupan sa 4-cilindričnim 1,5 i 2,0-litrenim benzincima snage između 130 i 250 KS, kao i 2,0-litrenim dizelom snage 150 KS, 190 i 240 KS. Također, u ponudi će se naći plug-in hibridni model kojeg će pokretati kombinacija 1,5-litrenog benzinca i električno motora. Njihova kombinirana snaga će se kretati oko 200 KS, a električna autonomija zahvaljujući manjim baterijama će se kretati oko 50 km.

U konačnici ponudi će se priključiti i električni Q3 e-tron koji će biti opremljen s prednjim pogonom te 35,8 kWh litij-ionskim baterijama koje će mu omogućiti autonomiju od oko 300 km. Za sada nije poznato na kojim će sve tržištima ovaj model biti dostupan, a sadašnji izvještaji kažu da će prvenstveno biti namijenjen onom kineskom.

Na kraju dakako treba reći da će se u ponudi naći i perfomance izvedba koju će pokretati 2,5-litreni turbo snage oko 340 KS u S Q3 verziji, odnosno oko 400 KS u izvedbi RS Q3.

YouTube MP3 - Hotmail
1