Sljedeći Audi A3 bez izvedbe s trojim vratima

Sljedeći Audi A3 bez izvedbe s trojim vratima

Prema posljednjim saznanjima sljedeća generacija Audija A3 svojim kupcima neće ponuditi izvedbu s troja vrata, no mogao bi ju zamijeniti novi karoserijski oblik, odnosno liftback s petorim vratima. Riječ je o odluci potaknutoj nešto nižom potražnjom za ovaj model, ali i činjenicom da u Audiju, kao i u ostatku Grupe Volkswagen žele racionalizirati poslovanje nakon Dieselgatea i njegovih financijskih posljedica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako Autocar javlja da će nasljednik izvedbe A3 Sportback u osnovi biti jedini pravi hatchback sljedeće generacije modela A3 čiji se dolazak na tržište očekuje tijekom 2019. Početkom 2020. Audi će ponudu proširiti limuzinskom verzijom koja bi trebala narasti dimenzijama za veću ponudu prostora u unutrašnjosti.

Nadalje, izvori javljaju kako će nakon toga na tržište vjerojatno stići i A3 u liftback verziji s petorim vratima. Ime ove verzije za sada nije poznato, no nagađa se da bi mogao preuzeti naziv Sportback. Tada bi hatchback izvedba mogla nositi samo oznaku A3. Ovaj liftback bi dakle u odnosu na limuzinski A3 trebao biti ono što je A5 Sportback u odnosu na A4. Dakle, sportskija i nešto atraktivnija izvedba.

1