Sljedeće godine stižu novi Mercedes-AMG-ovi hibridni pogoni

Sljedeće godine stižu novi Mercedes-AMG-ovi hibridni pogoni

Već otprije znamo kako Mercedes-AMG radi na novim hibridnim high-perfromance modelima, a sada su napokon stigle detaljnije informacije o ovom pogonskom sklopu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega recimo da bi prvi model s ovim pogonom navodno trebao biti predstavljen u studenom u Los Angelesu, a potom će isti na tržište stići tijekom 2018. Trebalo bi se raditi o novom CLS-u, a kasnije će isti pogonski sklop biti ugrađen u ostale modele temeljene na modularnoj MRA platformi, uključujući C, E i S klasu, kao i modele GLC, GLE i GLS.

Nadalje, ovaj pogonski sustav bi trebala činiti kombinacija novog 3,0-litrenog 6-cilindričnog turbo motora snage oko 430 KS i električnog motora snage oko 70 KS. Spomenuti benzinac će biti opremljen sustavima ISG (Integrated Starter-Alternator) i eZV (electric auxiliary compressor) koji se može zavrtjeti do 70.000 o/min za svega 300 milisekundi.

Modeli koje će pokretati će nositi oznaku 53 i biti zamjena za sadašnju liniju 43, a u Mercedesu su već ranije potvrdili kako će se hibridni pogoni proširiti kroz AMG-ovu ponudu. Također, u budućnosti se mogu očekivati i električni modeli.

YouTube MP3 - Hotmail
1