Sljedeće godine stiže Volkswagen Tiguan Coupe?

Sljedeće godine stiže Volkswagen Tiguan Coupe?

Volkswagen je još ranije potvrdio kako namjerava ozbiljno proširiti svoju modelnu ponudu crossovera i SUV-ova, a Automobile Magazine sada javlja kako će iduće godine na tržište stići nova karoserijska verzija modela Tiguan. Točnije, radit će se o “sportskijoj”, odnosno tzv. SUV coupe izvedbi čija popularnost svakodnevno raste.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nije poznato koje će ime ovaj model nositi, no sasvim je moguće i da će se u VW-u odlučiti za najjednostavniju verziju Tiguan Coupe. Elegantnija verzija Tiguana će svakako zadržati stražnji kraj vratiju, a linija krova otraga će biti nešto niža. Unutrašnjost će više-manje biti prenijeta iz praktičnijeg standardnog Tiguana, dok će ponuda prostora otraga biti nešto manja.

Tehničke razlike ne bi trebale biti značajne pa bi coupe trebao imati istu motorizaciju, mjenjače i sl. Osnovni će modeli biti opremljeni samo s pogonom na sva četiri kotača, dok će se u ponudi svakako nalaziti i 4Motion sustav pogona na sva četiri kotača. Navodno bi tek nešto tvrđe podešenje ovjesa kod coupea trebala biti glavna tehnička razlika.

Na kraju dodajmo da bi veliki utjecaj na konačni dizajn mogao imati raniji koncept CrossBlue Coupe (na slici).

Podijeli:
1