Sljedeće godine stiže BMW serija 2 Gran Coupe

Sljedeće godine stiže BMW serija 2 Gran Coupe

BMW tijekom sljedeće godine planira lansirati novu karoserijsku izvedbu svoje serija 2. Radi se o verziji Gran Coupe, odnosno o dinamično dizajniranoj kompaktnoj limuzini koja će biti konkurencija mercedesovoj CLA klasi. Ovaj je model već neko vrijeme u razvoju pa su u nekoliko navrata primijećeni i testni razvojni primjerci što je popraćeno “curenjem” informacija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako doznajemo da će serija 2 Gran Coupe dizajnom slijediti recentne BMW-ove novitete bez značajnih novosti u odnosu na vizualni potpis svog proizvođača. Serija 2 Gran Coupe će otprilike biti dugačka oko 4.5 m, odnosno po tome sličan seriji 2 Gran Tourer, a u njega će se moći smjestiti petoro putnika.

S tehničke strane ovaj će se automobil temeljiti na platformi nove serije 1 te će standardno biti opremljen pogonom na prednje kotače, a u opciji će biti dostupan i xDrive pogon na sva četiri kotača. Također, sa snažnijim motorima xDrive bi trebao biti standardni dio opreme. Ranije se nagađalo o mogućnosti ugradnje pogona na stražnje kotače, no to je navodno odbačeno zbog previsoke cijene i činjenice da bi tada automobil bio previše sličan seriji 3.

Kada tijekom sljedeće godine stigne na tržište ovaj će model biti dostupan s nekoliko 1,5-litrenih 3 cilindričnih te 2.0-litrenih 4-cilindričnih turbo benzinskih i dizelskih motora. Prema trenutno dostupnim podacima u ponudi se neće naći 6-cilindrični pogonski strojevi. Kasnije bi ponuda trebala biti proširena hibridnim verzijama.

Na kraju dodajmo da bi vrh ponude trebala činiti izvedba M235i pokretana 2,0-litrenim turbo 4-cilindričnim motorom koji je nedavno debitirao u modelu X2 M35i. Dakle, snaga će mu se kretati oko 306 KS, a najveći okretni moment oko 450 Nm.

Podijeli:
1