Sljedeće godine stiže Audi S1

Sljedeće godine stiže Audi S1

Audi je tek predstavio novu generaciju modela A1, a već stižu podrobnije informacije o njegovoj performance izvedbi, odnosno verziji S1. Konkretnije, Autocar javlja da će se ovaj model na tržištu pojaviti već tijekom druge polovice sljedeće godine, a pokretat će ga TFSI motor snage oko 250 KS što će ga učiniti najsnažnijim automobilom u segmentu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, radit će se o 2,0-litrenom 4-cilindtičnom TFSI pogonskom stroju koji bi trebao biti uparen samo s automatskim mjenjačem s dvije spojke te quattro pogonom na sva četiri kotača. Zahvaljujući novoj MQB A0 platformi čija bi upotreba trebala rezultirati manjom masom novi će S1 do 100 km/h ubrzavati za oko 5,5 sekundi.

Uz snažniji motor S1 će se od ostatka ponude razlikovati i agresivnijim sportskim aero paketom, većim kotačima, dotjeranim upravljačem, kočnicama i ispuhom te dakako sportski podešenim ovjesom. Nadalje, mogu se očekivati i razni isključivo estetski detalji koji će ovo vozilo učiniti još atraktivnijim i vizualno dojmljivijim.

Podijeli:
1