Sljedeće godine stiže Audi RS6 snage 605 KS

Sljedeće godine stiže Audi RS6 snage 605 KS

Audi je nedavno predstavio novu generaciju modela A6 pa je sasvim logično kako sada doznajemo nove pojedinosti o daljnjem proširenju ponude, a svakako tu se najviše ističe sljedeći RS6 koji će činiti sam vrh ponude ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Posljednje novosti donosni njemački AutoBild koji tvrdi kako će ovaj model premijeru imati već tijekom sljedeće godine. Isti izvor navodi da će RS6 kupcima biti prvo dostupan u karavanskoj verziji, no i da postoji dobra šansa da Audi ponudi i limuzinsku izvedbu.

Ovaj će model pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 koji se ugrađuje u Porsche Cayenne Turbo i Lamborghini Urus te se očekuje da će u novom RS6 razvijati snagu od 445 kW, odnosno 605 KS. To će ga učiniti 45 KS snažnijim od prethodnika koji do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi.

Kasnije bi trebala stići i izvedba RS6 Performance čija će se snaga kretati oko 478 kW, odnosno 650 KS, a najveći okretni moment oko 800 Nm. Drugim riječima i ovaj će verzija biti 45 KS snažnija od svog prethodnika čija snaga iznosi 605 KS, a najveći okretni moment 700 Nm. Na kraju dodajmo da postoji mogućnost i da snažnija verzija bude pokretane hibridnih pogonskim sklopom u kojem će se bi-turbo V8 stroju pridružiti električni motor.

Podijeli:
1