Sljedeća Škoda Octavia RS s hibridnim pogonom

Sljedeća Škoda Octavia RS s hibridnim pogonom

Kada sljedeća generacija Škode Octavije RS stigne na tržište, a što će se najvjerojatnije dogoditi 2021, za očekivati je da će u nju biti ugrađen hibridni pogonski sklop. Za sada navodno još uvijek nije donijeta konačna odluka, no Autocar javlja kako je vodstvo ove marke poprilično zainteresirano za takav potez.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Štoviše, škodin šef odjela za istraživanje i razvoj Christian Strube je upitan o mogućnosti lansiranja hibridne Octavije RS rekao kako je za tako nešto “dobra šansa.” Dodao je i kako bi hibridni pogon u Octaviji RS imao smisla jer bi ponudio odličnu kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Sve to ne znači da će hibridna Octavia RS biti jedini model u ponudi. Naime, benzinska i dizelska verzija će i dalje ostati u ponudi, a hibridna će biti dodatna alternativa za kupce koji žele kombinaciju benzinskog i električnog motora te određenu električnu autonomiju.

Naime, za pretpostaviti je kako bi u ovaj automobil mogao biti ugrađen dorađeni pogonski sklop iz nedavno predstavljene studije Vision RS. Podsjetimo, u ovom je konceptu riječ o kombinaciji 1,5-litrenog TSI benzinca te električnog motora kombinirane snaga 180 kW, odnosno 245 KS. Ovaj je koncept imao i litij-ionsku bateriju kapaciteta 13 kWh što mu je omogućivalo autonomiju od oko 70 km.

Na kraju dodajmo kako bi se plug-in hibridna verzija trebala pojaviti i u standardnoj ponudi sljedeće Octavije koja se na tržištu očekuje tijekom 2020. Prvi škodin model s ovim pogonskim sklopom bi pak trebao biti osvježeni Superb koji stiže sljedeće godine.

Podijeli:
1