Sljedeća Opel Mokka X će biti punokrvni član Grupe PSA

Sljedeća Opel Mokka X će biti punokrvni član Grupe PSA

Opel je u zadnjih par godina razvio respektabilnu ponudu crossovera, a ista bi uskoro trebala i dodatno narasti. Model koji je pokrenuo cijelu priču je Mokka X i na tržištu je prisutna još od 2012, a dodatak imenu X je dobila s faceliftom 2016. Za novu je generaciju isprva planirano da se temelji na GM-ovoj platformi, no sada je to rješenje označeno kao nezadovoljavajuće.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Stoga će sljedeća Mokka X, čiji se dolazak na tržište očekuje tijekom 2020, koristiti moderniju PSA-ovu platformu što bi u konačnici trebalo rezultirati mnogim prednostima u odnosu na prethodnika i novu Mokku učiniti osjetno poželjnijim automobilom.

PSA-ova platforma, koju će koristiti i novi Peugeot 208, je lakša od GM-ove te će omogućiti ugradnju elektrificiranih pogonskih sklopova. Unatoč očekivanom rastu vanjskih dimenzija novi će model biti lakši, a time i ekonomičniji od prethodnika. Dulji bi trebao biti i međuosovinski razmak pa će i ponuda prostora unutar automobila biti veća.

Nadalje, sljedeća bi generacija trebala biti i puno ekonomičnija zahvaljujući modernijim motorima, a pokretat će ju posljednja generacija PSA-ovih benzinskih i dizelskih motora manjeg obujma. U ponudi bi trebali naći i hibridni modeli, a standardnu će ponudu činiti pogon na prednje kotače, dok bi kupcima u opciji bio dostupan i pogon na sva četiri kotača.

Podijeli:
1