Sljedeća generacija Volkswagen Bube s električnim pogonom na stražnje kotače

Sljedeća generacija Volkswagen Bube s električnim pogonom na stražnje kotače

O budućnosti legendarne volkswagenove Bube se često mogu čuti različite glasine, a u Wolfsburgu nisu pretjerano govorljivi kada je riječ o tom automobilu. Prema posljednjim saznanjima trenutna i ne baš pretjerano popularna generacija Bube bi ipak trebala dobiti nasljednika i to onog pokretanog električnim pogonskim sklopom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Autocar javlja, pozivajući se na riječi volkswagenovog šefa Herberta Diessa, kako će se sljedeća generacija Bube temeljiti na platformi MEB koja je namijenjena isključivo električnim modelima te kako će imati pogon na stražnje kotače.

Službena i konačna odluka navodno još uvijek nije donijeta, no nova Buba bi trebala biti tehnički blizanac produkcijskoj izvedbi konceptnog modela ID Buzz. Podsjetimo, ID Buzz će u osnovi biti moderni i električno pokretani Bulli, Microbus ili kako vam već drago.

Više bi trebali saznati do kraja ove, odnosno početkom iduće godine do kada bi, očekuje se, u Volkswagenu trebali donijeti konačnu odluku o razvoju i lansiranju nove električne Bube.

Podijeli:
1