Sljedeća generacija Peugeota 208 GTi u električnoj izvedbi?

Sljedeća generacija Peugeota 208 GTi u električnoj izvedbi?

Peugeot svakako zna kako napraviti kompaktni sportski model, a sada bi cijelu priču mogli odvesti korak dalje. Naime, izvori javljaju da bi sljedeća generacija, uz standardnu benzinsku, mogla kupcima biti ponuđena i u električnoj izvedbi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Auto Express javlja kako će novi 208 biti premijerno predstavljen na ženevskom auto salonu tijekom sljedeće godine, a uz standardne, odnosno konvencionalno pokretane izvedbe izgledno je kako će Grupa PSA predstaviti i električnu izvedbu ovog automobila. Za razliku od standardnih verzija koje će se temeljiti na platformi CMP električni će se 208 bazirati na izvedbi e-CMP koja je namijenjena električnim modelima.

U intervjuu spomenutom magazinu peugeotov šef Pierre Imparato je također nagovijestio mogućnost lansiranja električne izvedbe GTi izvedbe modela 208, no nažalost Imparato za sada nije htio ulaziti u detalje. Samo je rekao kako Peugeot i njegov sportski odjel zajedno rade na nekoliko uzbudljivih projekata koji će kombinirati vrhunske performanse i “čisti” pogonski sklop.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1