Sljedeća generacija Fiat Panda s električnom verzijom

Sljedeća generacija Fiat Panda s električnom verzijom

Fiat je već potvrdio rad na električno pokretanoj izvedbu sljedeće generacije modela 500. Točnije, već znamo da će taj automobil na tržište stići do sredine sljedeće godine, a sada stiže vijest i kako će se u skoroj budućnosti možemo nadati i električno pokretanoj Pandi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, nova generacije Pande bi, prema ranijim saznanjima, na tržište trebala stići tijekom 2021. Uz konvencinalno pokretane izvedbe Fiat bi kupcima trebao ponuditi i električnu verziju koja će se u prodaji naći najkasnije do 2023, no lako je moguće da stigne i ranije. Uvid u to kako bi nova Panda trebala izgledati nam je već dala studija Centoventi koju je Fiat predstavo na ovogodišnjem izdanju ženevskog auto salona.

Podsjetimo, riječ je o električno pokretanom vozilu koje svojim vozačima nudi mogućnost ugradnju do tri dodatne baterije, nakon kupnje vozila. U slučaju studije autonomija bi se mogla kretati između 100 i 500 km pa bi se na taj način vozilo moglo prilagoditi potrebama korisnika. Pored tehničkog utjecaja Centoventi je sljedeću Pandu najavio i sa strane dizajna.

Na kraju još recimo i da će se nova Panda temeljiti na novoj fiatovoj platformi za mala vozila koja će biti i osnova spomenutom modelu 500. Novi 500 će stići najkasnije sljedećeg proljeća u Ženevu, a izgledno je da će godinu dana kasnije ista pozornica poslužiti za premijeru nove Pande.

1