Sljedeća generacija BMW-ove serije 1 stiže 2018, s prednjim pogonom

Sljedeća generacija BMW-ove serije 1 stiže 2018, s prednjim pogonom

Jedan od automobila koji je uvelike pripomogao modernom BMW-u da postane ono što danas jest je serija 1. Sljedeća, treća generacija ovog modela će na tržište stići tijekom 2018. godine, a najveću promjenu će činiti prelazak na platformu UKL, odnosno na prednji pogon.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, radi se o platformi koju koristi posljednja generacija minijevih vozila te BMW X1, a koja će donijeti cijeli niz prednosti u odnosu na staru platformu. Između ostalog i ono što će kupci najviše primijetiti je činjenica da bi nova serija 1 trebala imati veći međuosovinski razmak zbog kojeg će, kao i zbog novih konstrukcijskih rješenja ponuditi osjetno više prostora unutar putničke kabine mada se vanjske dimenzije neće previše razlikovati od prethodnika.

Nadalje, UKL platforma je kompatibilna samo s 3 i 4-cilindričnim motorima pa će perfromance izvedbu serije 1 umjesto 6-cilindričnog pokretati neki turbo 4-cilindrični pogonski stroj. xDrive pogon na sva četiri kotača će biti dostupan s višim izvedbama, uključujući i spomenutu performance verziju.

Osnovu motorizacije će činiti 3-cilindrični 1,5-litreni te 4-cilindrični 2,0-litreni benzinski i dizelski turbo motori. Također, u ponudi će se naći i plug-in hibridna verzija koju će vjerojatno pokretati 1,5-litreni turbobenzinac uparen s električnim motorom.

Na kraju još dodajmo da kod dizajna ne treba očekivati velike novosti, odnosno kako će se promjene ponajviše odnositi na usklađivanje dizajna s posljednjim BMW-ovoim novitetima. Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1