Sljedeća generacija Audija A3 stiže 2019.

Sljedeća generacija Audija A3 stiže 2019.

Audi je osvježenu izvedbu modela A3 predstavio krajem prošle godine, a prema navodima Auto Expressa, koji se poziva na insajdere, ingolstadtki će nam proizvođač novu generaciju najaviti krajem sljedeće godine s konceptnim modelom, dok bi prodaja produkcijske izvedbe trebala započeti tijekom 2019.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada je riječ o dizajnu tu ne treba očekivati velike novosti, odnosno sukladno dosadašnjoj praksi nova generacija će predstavljati blagu evoluciju u odnosu na prethodnika te ostati vjerna glavnim obiteljskim značajkama. Dakako i novi će A3 kupcima biti dostupan u više karoserijskih izvedbi, a glasine upućuju i na mogućnost proširenja ponude coupeom.

Interijer bi trebao kupcima ponuditi veće novosti, a tu će glavnu ulogu igrati naprednija i bogatija oprema, nova digitalna instrumentna ploča i sl. Pored infotainmenta veliki će naglasak biti i na sigurnosti, a tu će mnogi sustavi iz viših klasa biti “spušteni” u novi A3.

Novi A3 će se temeljiti na dorađenoj MQB platformi koju će koristiti i sljedeća generacija volkswagenovog Golfa. Dimenzija novog A3 bi trebale biti nešto veće što će se svakako odraziti i na ponudu prostora unutar putničke kabine. Unatoč rastu dimenzija ukupna masa ovog noviteta bi trebala biti manje za što će prvenstveno biti zaslužna razna nova konstrukcijska rješenja.

Uz dobro poznatu benzinsku i dizelsku turbo motorizaciju očekuje se da će novi A3 biti dostupan u hibridnoj, a vjerojatno i u baterijskoj električnoj izvedbi.

Podijeli:
1