Skupocjeni helikopter zapeo ispod nadvožnjaka

Skupocjeni helikopter zapeo ispod nadvožnjaka

Neobična situacija zatekla je vozače prije nekoliko dana u američkoj saveznoj državi Louisiana, gdje su iskusili velike gužve zbog neopreznog vozača, koji očito nije znao koliko mu je visok teret koji prevozi

Helikopter Sikorsky S-92 visok je gotovo 5,5 metara, a kada ga se postavi na labudicu i značajno više. Takav je očito bio previsok da bi nesmetano prošao ispod jednog nadvožnjaka na autocesti kod mjesta Denham Springs, u američkoj saveznoj državi Louisiana, a to je na teži način saznao vozač labudice. On je, naime, prije nekoliko dana prevozio navedeni skupocjeni helikopter, pa njegovim rotorom udario u betonske grede te posljedično zaglavio ispod nadvožnjaka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sve je dovelo do oveće gužve na autocesti, koja je potrajala sve dok hitne službe nisu skinule oštećeni helikopter s prikolice i tako oslobodile prolaz. Na slikama s društvenih mreža vidi se i poprilična količina hidraulične tekućine koja se iz rotora cijedila po zaštitnoj ceradi letjelice, a potom i demontirani rotor. Iako nije poznato čiji je helikopter bio, vrlo je izgledno da će završiti u otpisu.

Vozač tegljača dobio je prekršajnu prijavu zbog neoprezne vožnje, a prometna infrastruktura nije značajnije oštećena, objavila je lokalna policija. Da stvar bude gora po vozača i prijevozničku kompaniju, njegov kamion imao je i osiguranje u vidu pratećeg vozila, a nitko od uključenih u transport predimenzioniranog tereta nije se bio sjetio provjeriti visinu helikoptera i nadvožnjaka na odabranoj ruti.

Novi Sikorsky S-92 inače košta oko 30 milijuna, a rabljeni se može naći za otprilike 10-12 milijuna dolara.

YouTube MP3 - Hotmail
1