Škodini pripravnici rade na cabrio izvedbi modela Karoq

Škodini pripravnici rade na cabrio izvedbi modela Karoq

Škoda će već sukladno tradiciji i ove godine planira predstaviti novi uradak svojih pripravnika. Ovaj put će se raditi o one-off izvedbi modela Karoq u cabrio izdanju čija će službena premijera biti održana u lipnju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj kabriolet neće stići na tržište, a škodini pripravnici, točnije njih 23 su svoj rad na njemu započeli još u listopadu prošle godine. Izmjene u odnosu na standardni model nisu samo uklanjanje krova, već češki proizvođač navodi kako su izmijenjeni A i B nosači te je cijeli stražnji dio vozila također prošao kroz izmjene.

Nadalje, novost čini i ispušni sustav, dok su kroz određene izmjene prošla i sva vrata. Također, izmijenjeni su i branici koji sada, baš konceptno, osvjetljavaju podlogu sa škodinom značkom, a značke na samom automobilu kao i ručke su osvjetljene. Duljina i širina vozila se nisu mijenjale, a isto dakako vrijedi i za međuosovinski razmak.

Visina je pak smanjena, ako ništa drugo onda i zbog ovjesa koji je prenijet iz Octavije RS. O krovu nema infomracija, no čini se kako je izabran platneni sklopivi krov koji će se skladištiti iza stražnjih sjedala.

Dodajmo i da ovaj model pokreće 1,5-litreni 4-cilindrični TSI snage 150 KS i najvećeg okretnog momenta od 250 Nm. Konkretne performanse nisu poznate, no recimo kako standardni model s ovim motorom ubrzava do 100 km/h za 8,4 sekunde te dostiže najveću brzinu od 204 km/h.

Za sada još uvijek nije poznat naziv ovog automobila, no vjerujemo kako ćemo to saznati vrlo skoro.

1