Škoda – zbogom Rapid, dobrodošla Scala

Škoda – zbogom Rapid, dobrodošla Scala

Već otprije znamo kako će škodin Rapid uskoro dobiti nasljednika. Točnije, taj bi novitet trebao biti predstavljen tijekom sljedećeg ženevskog auto salonu, odnosno u ožujku 2019. Podsjetimo, Škoda je već najavila njegov dolazak studijom Vision RS, a sada doznajemo kako će ovaj automobil dobiti novo ime.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, škodin će se kompakt ubuduće zvati Scala, a najjednostavnije rečeno izabrano je ovo ime kako bi se dočarao učinjeni iskorak. Naime, scala na latinskom znači ljestve, a Škoda nam njime poručuje da će novitet “popeti stepenicu više” u odnosu na svog prethodnika. Iz Škoda poručuju da će sa Scalom Škoda “otvoriti novo poglavlje kompaktne klase”. Također, radi se o “novom modelu koji će postaviti više standarde klase u pogledu tehnologije, sigurnosti i dizajna.”

Kada je riječ o dizajnu vanjštine Scala će se svakako ugledati na spomenutu studiju, no vjeruje se da će linije koncepta Vision RS ipak biti ponešto ublažene. U unutrašnjosti će biti prostora za pet putnika,

Kupcima će vjerojatno biti dostupna isprva samo kao hatchback s petorim vratima, a kasnije je moguća i prostranija te praktičnija karavanska izvedba. Limuzinska verzija najvjerojatnije neće biti nastavljena.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1