Škoda za 2020. potvrdila električni SUV Coupe

Škoda za 2020. potvrdila električni SUV Coupe

Škoda je već ranije potvrdila kako do 2025. planira lansirati pet električnih vozila, a jedno od njih će biti produkcijska verzija konceptnog modela Vision E. Podsjetimo, ovaj je model predstavljen prošle godine u Šangaju, a za frankfurtski je auto salon dodatno dorađen. Recimo da je studija bila pogonjena s dva električna motora kombinirane snage od 306 KS, a njegove baterije su mu omogućivale autonomiju od oko 500 km.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je potvrđeno da će ovaj model u svojoj produkcijskoj formi na tržište stići tijekom 2020, a konkurencija će mu biti modeli poput jaguarovog I-Pacea i sl. Iz Škode za sada nisu ulazili u detalje, no podsjetili su da je studija bila opremljena sustavom autonomnog upravljanja treće razine pa je za vjerovati i da će serijski model vjerojatno biti opremljen dotičnom tehnologijom.

Na kraju još dodajmo da bi volkswagenov električni hatchback I.D. trebao imati svog škodinog bratića, a moguće je da će isti nositi oznaku Felicia E. Škoda će pored toga ponudu proširiti s još nekoliko električnih modela, a najveći kandidati su još jedan kompaktni SUV, limuzina i maleni Citigo.

1