Škoda Vision X – vizija novog crossovera

Škoda Vision X – vizija novog crossovera

Škoda je na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstavila novi konceptni model pod nazivom Vison X. Riječ je o kompaktnom SUV-u, odnosno crossoveru koji gotovo sigurno najavljuje skorašnju istovrsnu produkcijsku izvedbu, odnosno novi model u škodinoj ponudi koji će se smjestiti ispod modela Karoq.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dizajn će tog novog modela će, ako je vjerovati studiji, predstavljati daljnji razvoj škodinih obiteljskih linija i značajki bez većih iznenađenja i novosti. Dakako, produkcijska će verzija biti nešto “ublaženija” verzija ovog koncepta, a to više vrijedi za razigrani i šareni interijer, nego za vanjštinu. Općenito od detalja vrijedi istaknuti dvobojnu vanjštinu, LED svjetla, veće naplatke, digitalnu instrumentnu ploču i sl.

Ono što je puno zanimljivije je činjenica kako Vision X pokreće hibridni pogonski sklop sa sprijeda smještenim 1,5-litrenim 4-cilindričnim benzinskim motorom koji može koristiti i prirodni plin te otraga smješteni električni motor. Dakle, Vision X će nuditi mogućnost izbora između na prednje, na stražnje te na sva četiri kotača. Prednje kotače će pokretati benzinac, a stražnje električni motor i litij-ionske baterije.

Na kraju dodajmo i da će se autonomija ovog modela kretati oko 650 km, da će mu emisija ugljičnog dioksida biti 89 g/km te da će mu za ubrzanje do 100 km/h biti potrebno 9,3 l/100 km, dok će mu najveća brzina iznositi 200 km/h. Za sada nije poznato hoće li se ovaj pogonski sklop naći u serijskim modelima.

Podijeli:
1