Škoda Vision X – benzin, prirodni plin ili električna struja

Škoda Vision X – benzin, prirodni plin ili električna struja

Škoda je već ranije najavila kako će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti novu studiju pod oznakom Vision X te objavila nekoliko teasera ovog automobila. Sada su pak objavljeni dodatni teaseri te informacije o ovom vozilu koja će u osnovi najaviti novi škodin kompaktni crossover.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Škoda službeno Vision X opisuje kao “urbani crossover” koji “prebacuje karakteristike modela Kodiaq i Karoqu novi segment.” Drugim riječima, Vision X, odnosno njegova vjerojatna produkcijska verzija su manja verzija spomenutih škodinih crossover/SUV-ova.

Puno značajniji je podatak da će ovaj model biti opremljen hibridnim pogonskim sustavom čiju će osnovu činiti 4-cilindrični turbo 1,5-litreni G-TEC motor koji uz benzin za rad može koristiti i prirodni plin. Nadalje, električni dio pogonskog sklopa može i samostalno pokretati vozilo pa Vision X za pokretanje može koristiti tri izvora energije, benzin, plin i električnu struju.

No, to nije kraj tehničkim posebnostima. Naime, službeno priopćenje kaže, bez ulaženja u detalje, kako će Vision X imati mogućnost prebacivanja između pogona na prednje, na stražnje te na sva četiri kotača prema potrebi. Prednje kotače će pokretati benzinac, a stražnje električni motori itij-ionske baterije.

Na kraju dodajmo i da će se autonomija ovog modela kretati oko 650 km, da će mu emisija ugljičnog dioksida biti 89 g/km te da će mu za ubrzanje do 100 km/h biti potrebno 9,3 l/100 km, dok će mu najveća brzina iznositi 200 km/h.

Podijeli:
1