Škoda Vision RS najavljuje budući češki hot-hatch

Škoda Vision RS najavljuje budući češki hot-hatch

Škoda je za pariški auto salon pripremila pravu poslasticu. Naime, upravo je objavljeno kako će češki proizvođač u Parizu početkom listopada predstaviti novi studijski RS model, koji će dakle biti predstavljen uz Kodiaq S, a koji bi trebao najaviti potencijalni produkcijski RS hatchback.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnijih detalja za sada nema, a objavljene su tek vanjske dimenzije ovog vozila, odnosno one iznose 4356 x 1810 x 1431 mm, dok mu je međuosovinski razmak dugačak 2650 mm. Također, znamo kako se radi o hatchbacku s petorim vratima sa sportskim aero paketom, a čini se kako su pojedini elementi izrađeni od ugljičnih vlakana. Kako je riječ o studiji tu su i poveći naplaci jedinstvenog i agresivnijeg dizajna, dok interijer za sada ostaje tajnom.

Isto vrijedi i za pogonski sklop ovog vozila. Ipak, možemo pretpostaviti kako je riječ o električno pokretanoj studiji ili barem hibridnom modelu. Iz Škoda su se već ranije čule najave za električni RS model pa je možda ovaj koncept upravo najava takvog automobila.

Podsjetimo kako je Škoda nedavno objavila da će nasljednik modela Rapid narasti na veličinu s kojom će nova generacija biti konkurencija Golfu pa je za pretpostaviti kako bi RS verzija upravo tog modela (za sada nepoznatog naziva) trebala biti najavljena ovim konceptom. Hoće li dakle serijska izvedba Rapidovog nasljednika dobiti RS izvedbu za sada nije poznato, no ako dobije zeleno svjetlo vjerojatno ćemo na nju pričekati još koju godinu.

Uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1