Škoda Vision IV – prvi uvid u interijer

Škoda Vision IV – prvi uvid u interijer

Škoda će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti novi konceptni model Vision IV. Češki je proizvođač već ranije objavio skice vanjštine ovog električnog coupe SUV-a, a sada je na red stigla i unutrašnjost.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kokpit je, kako se i moglo očekivati od studije, moderno dizajniran, a proizvođač kaže da je njegov dizajn inspiriran prednjim krajem vozila. Posebno se ističe veliki tablet zaslon infotainmenta, dvokračni upravljač s naptisom ŠKODA, umjesto klasične značke. Tu je i još jedan zaslon koji ima ulogu digitalne instrumentne ploče. Broj klasičnih prekidača je osjetno smanjen.

Izostanak tradicionalnog prijenosnog tunela je omogućio Škodi oslobađanje dodatnog prostora unutar putničke kabine. Između vozača i suvozača će se nalaziti veći pretinac i prostor za dva indukcijska punjača mobitela. Mobitele će pak biti moguće integrirati s automobilskim infotainmentom.

Nadalje, Škoda VIsion IV će se temeljiti na VW-ovoj MEB platformi namijenjenoj električno pokretanim vozilima. Za sada još uvijek nema konkretnijih podataka o samom pogonskom sklopu. Sam Vision IV izravno najavljuje prvi škodin model temeljen na MEB-u.

Službena premijera će biti održana u Ženevi početkom ožujka, a na istom mjestu i u isto vrijeme će biti predstavljen europski Kamiq, novi škodin subkompaktni SUV.

Podijeli:
1