Škoda Vision iV – koncept električnog coupe crossovera

Škoda Vision iV – koncept električnog coupe crossovera

Škoda je objavila prve teasere svog novog konceptnog modela pod oznakom Vision iV. Ovaj će automobil biti predstavljen sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu, a radit će se o tzv. coupe crossoveru. U skladu s trendovima Vision iV će dakako biti opremljen električnim pogonskim sklopom te će se stoga temeljiti na platformi MEB.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao što možete vidjeti na priloženim skicama, Vision iV će biti dinamično dizajniran automobil moderog duha. Nadalje, proizvođač navodi da će se ovaj model sa četvorim vratima moći pohvaliti sportskim proporcijama te da će biti opremljen 22-colnim naplatcima, LED svjetlima, kamerama umjesto bočnih retrovizora i sl, a na skicama je primjetno i da će kvake biti skrivene.

Dodajmo i da je Vision iV prvo škodino vozilo temeljeno na spomenutoj MEB platformi, no za sada nije službeno potvrđeno je li riječ o najavnom konceptu ili samo dizajnerskoj studiji. Ipak, valja podsjetiti da Vision iV donekle podsjeća na VW-ov ID Crozz za kojeg je potvrđeno da bi se 2020. trebao naći na tržištu pa je za očekivati da će u konačnici stići i škodina verzija.

U svakom slučaju ova studija će na taj model utjecati barem putem svog dizajna. To je potvrdio šef škodinog dizajna Oliver Stefani, koji je rekao da Vision iV najavljuje dizajnerske značajke budućih škodinih električnih automobila.

Na kraju podsjetimo da će Škoda u Ženevi predstaviti i svoj novi tzv. ulazni SUV/crossover, odnosno model Kamiq.

Podijeli:
1