Škoda – više od trideset noviteta do 2023.

Škoda – više od trideset noviteta do 2023.

Škoda u skoroj budućnosti planira postati još veći igrač u svjetskoj auto industriji nego što je to trenutno. Naime, ovaj češki proizvođač namjerava do 2023. lansirati više od trideset novih modela. Ovaj plan je objavljen na škodinoj godišnjoj konferenciji gdje je rečeno i kako će više od deset skorašnjih noviteta biti djelomično ili u potpunosti pokretano električnim pogonima.

Česi za sada nisu ulazili u detalje, no radi se o nekoliko u potpunosti novih modela te o određenom broju novih generacija ii izvedbi vozila iz postojeće ponude. Primjerice, uskoro će na tržište stići plug-in hibridna izvedba modela Superb, u skoroj budućnosti možemo očekivati električni crossover temeljen na platformi MEB kojeg je ranije ovog mjeseca najavila studija Vision IV i sl. Konkretnije informacije o novitetima Škoda namjerava objavljivati postupno kako će se bližiti vrijeme njihovog predstavljanja.

Do tada Česi su se pohvalili odličnom 2018. Naime, Škoda je isporučila 1.253.700 vozila što je rast od 4,4% u odnosu na 2017. Ukupni prihod je narastao za isti postotak na 17,3 milijarde eura, a operativna dobit iznosi 1,4 milijarde Eura. U sljedeće četiri godine Škoda namjerava uložiti 2 milijarde eura u e-mobilnost, prošle je godine preko 500 milijuna eura uloženo u modernizaciju tvornica i sl.

Podijeli:
1