Škoda: u 2017. stižu osvježeni Rapid i novi Yeti

Škoda: u 2017. stižu osvježeni Rapid i novi Yeti

Prema posljednjim saznanjima Škoda će u ovoj godini lansirati dva noviteta, odnosno facelift modela Rapid te novu generaciju Yetija koja bi trebala biti nešto konvencionalnijeg crossoverskog oblika i u ponudi se dakako smjestiti ispod modela Kodiaq.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Rapid je na tržištu prisutan još od 2012. te je za ovu godinu zakazano uobičajeno mid-life osvježenje koje će se prvenstveno odnositi na “peglanje” vanjskog i unutrašnjeg izgleda vozila te manje tehničke dorade, kao i proširenje popisa standardne opreme. Pored standardne navedeno vrijedi i za izvedbu Spaceback.

Novi bi Yeti navodno trebao biti predstavljen sljedeće jeseni na salonu u Frankfurtu, a prodaja bi na većini europskih tržišta trebala krenuti već do kraja ove godine. Za razliku od svog prethodnika koji se temelji na staroj platformi PQ35, nova će generacija prijeći na modularno MQB platformu što će rezultirati smanjenjem mase vozila koje će biti podobno za ugradnju svih posljednjih komponenti iz svoje grupacije, posebno uključujući motore, sigurnosne sustave i sl.

Na vanjski dizajn velik bi utjecaj trebao imati Kodiaq, a očekuje se i kako će dimenzije ovog modela biti nešto veće od onih prethodnika. To će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar vozila te prtljažnika, a unatoč tome, kako smo već spomenuli, masa bi trebala biti manja.

Na kraju dodajmo da bi na salonu automobila u Ženevi trebali vidjeti Kodiaq s novim paketom Sportline koji će donijeti agresivniji aero komplet, nove naplatke, nižu podnicu i sl, a glasine kažu kako će u ovoj godini ponuda Octavije RS biti proširena s novom izvedbom snage do 250 KS.

YouTube MP3 - Hotmail
1