Škoda Sunroq – kabriolet koji bi mogao postati stvarnost

Škoda Sunroq – kabriolet koji bi mogao postati stvarnost

Škoda redovito organizira radionice za svoje pripravnike, a posljednji takav program je izrodio cabrio izvedbu modela Karoq. Drugim riječima, Sunroq je samo studija bez planova za proizvodnju, no s obzirom na rast popularnosti crossovera te razne glasine o tome kako će nekoliko proizvođača uskoro ponuditi njihove cabrio izvedbe nije nemoguće da im se na tržištu u budućnosti priključi i jedna takva Škoda.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tim pripravnika je na ovom modelu radio još od listopada prošle godine, a u razvoju ovog vozila su im pomagali i škodini stručnjaci. Unatoč gubitku krova Sunroq je zadržao stražnji par vratiju, kao i stražnja sjedala. Novost čine i razne dorade prednjeg i stražnjeg kraja, novi naplaci, dotjerani interijer i sl.

Dimenzije vozila, a isto vrijedi i za međuosovinski razmak, se nisu mijenjale. Pod poklopcem motora se nalazi 1,5-litreni 4-cilindrični TSI s kojim Sunroq može ubrzati do 100 km/h za 8,4 sekunde, dok mu najveća brzina iznosi 204 km/h.

Na kraju ponovimo kako su šanse za produkcijsku izvedbu vrlo male, no treba podsjetiti da će VW-ov T-Roc Convertible biti lansiran 2020. kao svojevrsna konkurencija Range Roveru Evoque Convertible.

Podijeli:
1