Škoda Scala i u plinskom G-TEC izdanju

Škoda Scala i u plinskom G-TEC izdanju

Scala još nije u pravom smislu ni stigla na europska tržišta, a Škoda je već proširila ponudu s izvedbom na prirodni plin. Točnije, riječ je o izvedbi Scala G-TEC koja je opremljena s tri CNG spremnika (komprimirani ili stlačeni prirodni plin) te jednim benzinskim spremnikom koji će ovom automobilu omogućiti autonomiju od oko 630 km.

Za razliku od veće Octavije G-TEC koja koristi 1,5-litreni 4-cilindrični motor, Scala G-TEC koristi manji 1,0-litreni 3-cilindrični pogonski stroj skromne snage od 66 kW, odnosno 90 KS i najvećeg okretnog momenta od 160 Nm. Motor je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a cijela priča se vrti oko što većeg stupnja ekonomičnosti.

Tri povezana čelična spremnika za plin mogu primiti 13,8 kg plina i to je dovoljno za oko 410 km dometa. Mali benzinski spremnik omogućuje dodatnih 220 km autonomije pa se ukupni domet ovog automobila kreće oko 630 km.

Treba istaknuti da plinska verzija Scale nije praktična kao i konvencionalno pokretani modeli s obzirom da tri plinska spremnika oduzimaju prostor u prtljažniku vozila. Standardni model se može pohvaliti s obujmom prtljažnika od 467 l, a G-TEC će svojim putnicima nuditi zapreminu od 339 l.

Scala G-TEC će biti dostupna u izvedbama Active, Ambition i Style, a razina opremljenosti će u pravilu biti prenijeta iz standardnog modela. Prodaja Scala G-TEC na europskim tržištima kreće u četvrtom kvartalu ove godine, a bliže tome će i cijene postati poznate.

Podijeli:
1