Škoda Scala i Kamiq dobivaju facelift ovog ljeta

Škoda Scala i Kamiq dobivaju facelift ovog ljeta

Osvježenje dizajna popularnih Škodinih modela donijet će nešto dinamičnije linije za oba automobila, kao i ponešto tehničkih pojedinosti preslikanih iz vozila viših kategorija

Iz Škode su ovoga tjedna najavili premijeru novih izvedbi svojih modela Scala i Kamiq, koji će dobiti facelift i dojam nešto više klase. Oba kompaktna SUV-a najviše će izmjena doživjeti izvana, pa je kompanija odlučila s javnošću podijeliti prve skice redizajniranih modela, prije službene premijere, zakazane već za početak sljedećeg mjeseca. Ističu kako je riječ o progresivnom dizajnu i tehničkim unaprjeđenjima, o kojima će više biti govora za desetak dana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dinamični izgled Scale sada će, kažu, biti još naglašeniji, s tankim prednjim svjetlosnim elementima, koji će se protezati sve do prednje rešetke. “Lice” ovog modela dobit će i nova stilizirana krila na prednjoj masci. Straga će također doći do dizajnerskih promjena kod odbojnika i svjetala, čineći Scalu nešto elegantnijom.

Kod robusnog Kamiqa prednja su svjetla također stanjena, a prednja maska povećana je, uz naglašenu rešetku. Cilj ovakvog dizajna, uz nove elemente odbojnika, jest naglasiti širinu vozila. I sprijeda i straga odani su novi srebrni elementi na prijelazu između odbojnika i podvozja, koji imaju i vizualnu i zaštitnu funkciju. Stražnja svjetla bit će u obliku slova “L”, također stanjena i dinamičnija.

Kad je riječ o ostalim promjenama, iz Škode kažu da će oba modela dobiti i neke tehnološke novotarije, preuzete iz modela više klase, no detalje za sada nisu otkrili. Ova modela bit će digitalno predstavljena 1. kolovoza.

YouTube MP3 - Hotmail
1