Škoda registrirala naziv Kosmiq – stiže novi subkompaktni crossover

Škoda registrirala naziv Kosmiq – stiže novi subkompaktni crossover

Nakon modela Yeti, škodin moderni ulazak u SUV/crossover segment je započeo s modelom Kodiaq, a kasnije mu se pridružio manji Karoq. U međuvremenu Škoda je u Kini lansirala još dva istovrsan modela. Prvi je coupe crossover Kodiaq GT te Kamiq koji se u ponudi smjestio ispod Karoqa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada stiže vijest kako Škoda planira svoju SUV/crossover ponudu proširiti još jednim modelom, a ovaj put na europskim tržištima. Češki AutoCZ javlja, pozivajući se na insajderske izvore, kako će dotični novitet nositi naziv Kosmiq te kako je Škoda već zaštitila ovo ime.

Ako su navedene informacije točne Kosmiq će postati najmanji i cijenom najpristupačniji škodin crossover u Europi. Svoju tehničku osnovu i većinu komponenti će dijeliti s Volkswagenom T-Cross te seatovom Aronom. Drugim riječima, biti će dostupan samo s pogonom na prednje kotače te će ga pokretati manji dizelski i benzinski turbo motori Grupe VW.

Više bi trebali doznati uskoro s obzirom da spomenuti izvor tvrdi da će premijera ovog automobila biti održana tijekom sljedeće godine.

1