Škoda razmatra RS izvedbu modela Karoq

Škoda razmatra RS izvedbu modela Karoq

Škoda je tek prije koji dan predstavila svoj novi kompaktni SUV/crossover pod imenom Karoq, a već je službeno potvrđeno da se ozbiljno razmatra mogućnost lansiranja njegove performance, odnosno RS izvedbe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, netom nakon premijere škodin šef Bernhard Meier je u intervjuu britanskom Autocaru rekao da trenutne reakcije potencijalnih kupaca ovog automobila jasno ukazuju da postoji veliki interes za RS verzijom. Sada slijedi rasprava o takvom potezu i studija isplativosti, a tek onda će se moći konkretnije o davanju zelenog svjetla za razvoj i konačnu proizvodnju.

Trenutno najsnažniji potvrđeni motor u Karoqu je 2,0-litreni TDI snage 190 KS i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. Isti dolazi uparen sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7,8 sekundi i najveću brzinu od 211 km/h.

Potencijalni Karoq RS bi pokretao 2,0-litreni TSI koji će se naći u Cupra izvedbi seatove Atece, koji će razvijati snagu od 300 KS te najveći okretni moment od 380 Nm. S njim bi Ateca trebala ubrzavati do 100 km/h za oko 6 sekundi.

Na kraju dodajmo da je Maier rekao i da bi ponuda Karoqa u skoroj budućnosti mogla biti proširena plug-in hibridnom izvedbom. Podsjetimo, već su ranije potvrđene istovrsne verzije modela Superb i Kodiaq.

YouTube MP3 - Hotmail
1