Škoda Rapid u novoj generaciji bliža Golfu

Škoda Rapid u novoj generaciji bliža Golfu

Prema posljednjim saznanjima sljedeće, druga generacija škodinog kompaktnog modela Rapid bi trebala postati legitiman konkurent volkswagenovom Golfu. Tako se barem može zaključiti i riječi škodinog šefa za prodaju i marketing Alaina Faveya koji je izjavio da će novi Rapid na tržište stići tijekom sljedeće godine s temeljito obnovljenim dizajnom i radikalno naprednijom tehnologijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, Favey je dodao da je škodina prisutnost u segmentu vrlo skromna te da se trenutni Rapid Spaceback nije uspio nametnuti kupcima kao vjerodostojan izbor u dotičnom segmentu. Drugim riječima, slijede značajnije izmjene koje bi od modela Rapid trebala učiniti vozilo sličnije klasičnom hatchbacku C segmenta.

Potvrđuje to i Favey koji kaže i da novi Rapid neće biti dostupan kao karavan te da je Rapid svojim dizajnom i oblikom očito konkurent Golfu, a takvo pozicioniranje će ga uostalom i odmaknuti od Octavije.

Za očekivati je da će se novi Rapid temeljiti na MQB platformi te da će ga pokretati nekoliko TSI i TDI motora manjeg obujma počevši s 1,0-litrenim 3-cilindričnim benzincem s jedne strane, dok bi najveći motor u ponudi trebao biti 1.6 TDI. Između njih će se veličinom smjestiti 4-cilindrični 1.5 TSI koji bi pak snagom od oko 150 KS trebao činiti vrh ponude.

Veliki iskorak će biti napravljen i kada je riječ o kvaliteti i opremljenosti interijera, a među glavnim adutima će biti novi infotainment koji će se vremenom proširiti i na ostale škodine modele. Povjerenje u novi model je toliko velika da u Škodi navodno planiraju udvostručenje prodajnih brojki novog modela u odnosu na prethodnika, koji se primjera radi tijekom prošle godine na europskim tržištima prodao u 66.512 primjeraka.

Uskoro bi trebali doznati više.

Podijeli:
1