Škoda prodaje toliko automobila da mora povjeriti proizvodnju drugima

Škoda prodaje toliko automobila da mora povjeriti proizvodnju drugima

Škoda je u problemima. Točnije, muče ju slatke brige. Naime, prodaja, odnosno potražnja za vozilima ovog proizvođača je tolika da će u Škodi morati razmisliti o pronalasku partnera za proizvodniju svojih noviteta. Drugim riječima, Česi će morati razmisliti o outsourcingu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Škodi očekuju kako će SUV modeli Karoq i Kodiaq biti predvodnici njihove prodaje u narednom razdoblju te kako će zahvaljujući njima do 2025. godišnja proizvodnja narasti na preko 2 milijuna jedinica sa sadašnjih 1,2 milijuna.

Reuters javlja kako se u Škodi već sada bore s problemom kapaciteta njihovih pogona, a iz same Škode je rečeno da upotreba neiskorištenih kapaciteta unutar Grupe VW neće biti dovoljna. Upravo iz tog razloga iz Škode poručuju da se “razmatraju alternative koje uključuju i mogućnost povjeravanja proizvodnje vanjskim proizvođačima.” Poručeno je i kako potražnja nadmašuje proizvodne mogućnosti već i u ovoj godini.

Jedna od opcija je svakako i mogućnost gradnje nove tvornice izvan Češke, a konačna odluka kako riješiti problem škodinih proizvodnih kapaciteta će biti donijeta prije kraja ove godine. Na kraju dodajmo da je Škoda postala druga najprofitabilnija marke Grupe VW, odmah iza Porschea.

Podijeli:
1