Škoda predstavila novi SUV Kamiq

Škoda predstavila novi SUV Kamiq

Škoda je u Kini, pred pekinški auto salonu predstavila svoj novi SUV pod nazivom Kamiq. Riječ je o vozilu koje će, prema do sada dostupnim informacijama, biti namijenjeno isključivo kineskom tržištu što ne treba čuditi s obzirom na popularnost SUV/crossovera te činjenicu da je Kina najveće škodino pojedinačno tržište na kojem je samo u prošloj godini prodala preko 325.000 vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kamiq je tzv. gradski SUV koji će se u škodinoj ponudi smjestiti ispod modela Karoq i u Škodi se nadaju da će njegovim dolaskom na tržište tijekom sljedeće godine skoro pa udvostručiti svoju ukupnu kinesku prodaju. Štoviše u Škodi planiraju dodatne SUV/crossover modele također namijenjene samo ili isključivo Kini.

O dizajnu Kamiqa se nema što posebno reći s obzirom da vjerno slijedi svoju veću i stariju braću, samo u nešto manjem pakiranju. Slično vrijedi i za njegov interijer čije fotografije još uvijek nisu objavljene.

Tehničke informacije za sada nisu poznate, no vjerojatno će se temeljiti na platformi PQ te će ga pokretati 1,5-litreni benzinski motori, a oboje su karakteristični za škodine kineske modele. Nedavno potvrđena produkcijska verzija modela Vision X će se primjerice temeljiti na platformi MQB, a između ostalog će ju pokretati hibridni pogonski sklop.

Podijeli:
1