Škoda predstavila interijer modela Kamiq

Škoda predstavila interijer modela Kamiq

U sklopu najavne kampanje za novi tzv. ulazni SUV, odnosno model Kamiq, Škoda je objavila još jedan teaser ovog automobila. Nakon slike imena i skice vanjštine, češki je proizvođač sada objavio fotografiju interijera ovog modela. Točnije, radi se o fotografiji kokpita i prednje armature.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Već je na prvu vidljivo kako je unutrašnjost Kamiqa inspirirana studijom VIsion RS, odnosno modelom Scala koji je prvenstveno najavljen upravo spomenutim konceptom s prošlogodišnjeg pariškog auto salona. Prednjom armaturom dominiraju pravilne linije i čiste površine, a cijela prednja armatura djeluje moderno i pregledno.

Prije svega primjećujemo da je fotografirani model opremljen digitalnom instrumentnom pločom veličine 10,25 inča koja će biti dostupan u dodatnoj opremi. Tako središnjim stupom dominira središnji tablet zaslon kao centralni dio infotainmenta. Ispod njega se nalaze otvori za ventilaciju i kontrole klima uređaja. Ispod njih, a ispred ručice mjenjača je indukcijski punjač.

Pored mjenjača su i prekidači za stop-start, parkirne senzore, pomoć pri parkiranju te za izbor načina rada pogonskog sklopa. Bočni otvori za ventilaciju se protežu u obloge vratiju čime se vizualno proširuje prostor, a dojam interijera će podići i ambijentalna rasvjeta u nekoliko boja. Kupcima će biti dostupno nekoliko različitih presvlaka te mogućnosti personalizacije interijera. Također, u opcijsko će se opremi nalaziti i sustav grijanja vjetrobranskog stakla, upravljača te prednjih i stražnjih sjedala.

Podsjetimo, europski Kamiq (postoji i veći isključivo kineski model istog imena) se temelji na MQB A0 platformi te mu međusovinski razmak iznosi 2651 mm. Kako i priliči škodinom modelu ponudit će nešto više prostora unutar putničke kabine od svoje braće iz Grupe VW, odnosno modela Arona i T-Cross. Zapremina prtljažnika će iznositi 400 l, a s preklopljenom stražnjom klupom će narasti na 1395 l.

Kamiq će premijerno nastupiti na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, a u prodaji bi se trebao naći najkasnije u drugoj polovici ove godine. Ponuda motora će uključivati benzinske 1.0 i 1.5-litreni TSI motore te dizelski 1.6 TDI. Oni će biti upareni s ručnim te automatskim DSG mjenjačima s dvije spojke.

1