Škoda potvrdila – nova Octavia stiže ove jeseni

Škoda potvrdila – nova Octavia stiže ove jeseni

Jučer smo vas izvijestili o tome kako Škoda namjerava do 2023. lansirati tridesetak novih automobila, a jedan od njih će biti i nova generacije modela Octavia. Sada doznajemo kako će najpopularniji škodin automobil biti predstavljen još tijekom ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vijest dolazi iz samog škodinog vrha, odnosno od šefa češkog proizvođača Bernharda Maiera koji je rekao da će četvrta generacija moderne Octavije biti predstavljena u drugoj polovici ove godine kako bi se i na taj način obilježilo šezdeset godina od lansiranje originalnog modela.

Podsjetimo, prva Octavia je predstavljena još 1959, a proizvodnja joj je prestala 1971. Ovaj je model dobio naziv Octavia jer je bio osmi automobil tada nacionaliziranog češkog proizvođača automobila.

Za očekivati je da bi se premijera mogla odigrati na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. U konačnici će se na tržištu svakako naći i karavanski model, no vjerojatno će u ovoj godini biti predstavljena samo limuzinski model s petorim vratima. Dakako, nova će se Octavia temeljiti na platformi MQB.

Nadalje, nova Octavia bi se trebala vratiti tradicionalnim jednodijelnim prednjim svjetlima, a ostatak vanjskog dizajna će slijediti posljednje škodine novitete te preuzeti neke značajke recentnih studija. Unutrašnjost će se moći pohvaliti naprednijom opremom, a veliki adut će biti visoka razina praktičnosti te bogata ponuda prostora.

Što se motorizacije tiče osnovu ponude će činiti volkswagenovi benzinski i dizelski turbo motori manjeg obujma. Izgledno je da će se u ponudi naći i hibridna, odnosno plug-in hibridna izvedba. Također, hibridni bi pogonski sklop trebao pokretati i RS izvedbu koja će ponovno zasjesti na sam vrh ponude.

Podijeli:
1