Škoda potvrdila električni RS model, a Fabia RS bi se mogla vratiti

Škoda potvrdila električni RS model, a Fabia RS bi se mogla vratiti

Škodinu ponudu RS modela trenutno čini samo Octavia RS, no to bi se uskoro trebalo promijeniti kada na tržište stigne Kodiaq RS koji je nedavno postavio rekord kao najbrži SUV sa sedam sjedala na Nürburgringu. To neće biti kraj širenja RS linije jer su Česi potvrdili kako će u skoroj budućnosti stići čak i električni RS model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Škodin šef prodaje i marketinga Alain Favey je potvrdio ovu vijest u intervjuu britanskom Autocaru, no dodao je da forte tog modela neće biti isključivo performanse, već više styling i sl. unatoč činjenici da će nositi značku RS. Dodao je i da će se ovaj model temeljiti na SUV-u koji bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom 2020. kao produkcijska verzija studije Vision E. Dotična RS verzija se može očekivati tijekom 2022.

Možda i trenutno važnija vijest je ona o mogućnosti povratka RS izvedbe modela Fabia. Naime, trenutna generacija nije dobila RS izvedbu s obzirom da je ocijenjeno kako njena prodaja ne bi opravdala potrebna ulaganja u razvoj, marketing i sl, no Favey kaže da vjeruje da su se vremena promijenila i da bi performance verzije malih automobila mogle pronaći značajan broj kupaca.

Ipak, čak i ako dobije zeleno svjetlo novu Fabiu RS ne treba očekivati prije 2021/22. Naime, dolazak sljedeće generacije Fabije se očekuje 2020. pa potencijalnu RS izvedbu treba očekivati tek godinu ili dvije nakon dolaska standardnog modela.

Podijeli:
1