Škoda potvrdila dolazak Kodiaqa RS

Škoda potvrdila dolazak Kodiaqa RS

Iz Škode je i službeno potvrđeno kako će model Kodiaq, prvi škodin SUV, u skoroj budućnosti dobiti tzv. performance, odnosno RS izvedbu, a vijest stiže od škodinog šefa za istraživanje i razvoj Christiana Strubea.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Strube je dodao i kako će se raditi o dizelskom RS modelu, odnosno kako će Kodiaq RS pokretati 2,0-litreni BiTDI. Ovaj motor u modelima Passat i Tiguan razvija snagu od 177 kW, odnosno 241 KS te najveći okretni moment od 500 Nm koji je dostupan od 1750 o/min. Primjera radi, Tiguan s njim do 100 km/h ubrzava za 6,5 sekundi.

Za sada nema točnog datuma planiranog dolaska novog automobila, no znamo kako će izvedba SportLine, s nešto nižom podnicom, aero dodacima i sl, premijeru imati u Ženevi pa RS svakako ne bi trebao biti predstavljen prije Frankfurta.

Na kraju još dodajmo kako je Strube potvrdio i ranije izvještaje da modeli Fabia i Citigo neće dobiti sportske verzije, a glavni razlog je financijska neisplativost takvih izvedbi kod spomenutih modela. Što se tiče RS verzije Superba ona je još uvijek ne čekanju i konačna odluka će tek biti donijeta.

YouTube MP3 - Hotmail
1