Škoda osvježila modele Karoq i Kodiaq

Škoda osvježila modele Karoq i Kodiaq

Trend koji je prošle godine započeo model Kodiaq GT (samo za kinesko tržište) se širi na škodine europske modele. Dakako, govorimo o zamjeni standardne škodine značke s natpisom ŠKODA na stražnjem kraju automobila. Već smo to vidjeli na novitetima kao što su električni Citigo, Scala, Kamiq, osvježeni Superb, a ubuduće će isto vrijediti za modele Kodiaq i Karoq.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj potonji dvojac je uz “gubitak” značke dodatno i tehnički osvježen. Konkretnije, ubuduće će opcijski podesivi ovjes DCC postati dostupan i s verzijama s pogonom na prednje kotače. Ovaj sustav nudi prilagodljive amortizere s tri načina rada Comfort, Normal i Sport.

Umjesto sustava nadzora tzv. mrtvog kuta, oba će modela dobiti napredniji Side Assist koji će umjesto dosadašnjih 20 nadzirati 70 m prostora oko bočnih strana automobila. Lampica upozorenja je premještena sa retrovizorskog stakla na unutrašnji dio kućišta kako bi postala uočljivija.

Također, oba automobila će biti opremljena s naprednijom verzijom KESSY sustava koji će biti opremljen senzorom za pokret. Odašiljač ugrađen u ključ će se ugasiti nakon 15 minuta mirovanja ključa, a reaktivirat će se pomicanjem ključa. Na ovaj je način dodatno smanjena mogućnost krađe automobila.

Nadalje, Karoq će biti moguće opremiti s novim čišćim 2,0-litrenim 4-cilindričnim turbodizelskim motorom snage 140 kW, odnosno 190 KS koji dolazi standardno uparen sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem s dvije spojke i pogonom na sva četiri kotača. Veći Kodiaq dolazi s novim 20-colnim kotačima u paketima Sportline, Laurin & Klement i Kodiaq RS.

Sada ostaju samo dva škodina modela sa značkom na stražnjem kraju, Octavia i Fabia, no i to će se brzo promijeniti. Najprodavaniji škodin model će u sljedeću godinu ući s novom generacijom, a nova Fabia se očekuje tijekom 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1