Škoda objavila siluetu buduće nove Fabije

Škoda objavila siluetu buduće nove Fabije

Škoda Fabia dobit će četvrtu generaciju, zasnovanu po prvi puta na Volkswagenovoj modularnoj platformi MQB, no kako se sada čini ona neće donijeti elektrificirana pogonska rješenja, već sami benzinske motore

Škoda je objavila prvu sliku kojom najavljuje četvrtu generaciju svojeg popularnog gradskog modela Fabia. Na Internetu su podijelili tek izgled bočne siluete koja otkriva proporcije novog modela, ponešto moderniziranog izgleda. Nova će Fabia po prvi puta biti zasnovana na Volkswagenovoj univerzalnoj modularnoj platformi (Modular Transverse Toolkit MQB-A0) koja maksimizira prostor u unutrašnjosti vozila i podržava sve moderne tehnologije za pomoć vozaču u vožnji kao i sustave povezivosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako će biti modernizirana, nova Fabia, kako se sada čini, neće imati elektrificiran ili električni pogon. Iz Škode najavljuju da će četvrtu generaciju pokretati najnovija generacija benzinskih motora VW grupe, oznake EVO. Pogon će biti isključivo na prednje kotače, dok će kupci na izbor imati ručni ili 7-stupanjski automatski DSG mjenjač.

Veća i opremljenija

Nova Fabia bit će u svim dimenzijama veća od prethodnika, a obujam prtljažnika bit će povećan za čak 50 litara u odnosu na aktualnu generaciju. Pasivna sigurnost također će biti unaprijeđena zahvaljujući čvršćoj šasiji, a najavljuje se i mogućnost ugradnje dodatne opreme koja je do sada bila rezervirana za višu klasu vozila.

Proizvođač također kaže da će novi model biti “savršen za mlade obitelji, one koji su upravo završili fakultet ili pak kao idealan drugi automobil u obitelji”. Svjetsku premijeru Škoda Fabia četvrte generacije doživjet će ovoga proljeća.

YouTube MP3 - Hotmail
1