Škoda najavila osvježeni Superb. Premijera uskoro

Škoda najavila osvježeni Superb. Premijera uskoro

Malo više od četiri godine po dolasku na tržište trenutna, treća generacije modela Superb će proći kroz značajno osvježenje koje će donijeti novosti vanjštine i interijera, a još važnije i one tehničke naravi. Službena premijera će se održati uskoro u Bratislavi na Svjetskom prvenstvu hokeja na ledu kojem je Škoda glavni sponzor.

Objavljeni, i ovdje priloženi teaser otkriva nekoliko novosti na prednjem kraju vozila. Konkretnije, kroz određene izmjene će proći prednja LED svjetla, šira maska i prednji branik, a slične se novosti mogu očekivati i otraga. Točnije, izvori javljaju da će stražnja LED svjetla biti međusobno povezna svjetlosnom ili kromiranom linijom, a na poklopcu prtljažnika će se pojaviti i novi natpis SUPERB koji će zamijeniti značku.

Interijer bi također trebao biti osvježen s novim presvlakama, ponudama boja, ukrasnih elemnata i opreme. Najznačajnije novosti će uključivati moderniji infotainment s većim zaslonima i boljim mogućnostima povezivosti.

Po prvi će put Superb biti dostupan s plug-in hibridnim pogonskim sklopom. Pretpostavlja se da će ovaj automobil posuditi svoj pogonski sklop od modela VW Passat GTE, odnosno da će ga pokretati 1,4-litreni turbo 4-cilindrični benzinac uparen s električnim motorom i kombinirane snage od 160 kW, odnosno 218 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. Pasat GTE je opremljen i s litij-ionskom baterijom kapaciteta 9,9 kWh koja mu omogućuje električnu autonomiju od oko 50 km. Slično bi trebalo biti i s osvježenim Superbom.

Podijeli:
1