Škoda najavila Kodiaq RS

Škoda najavila Kodiaq RS

Kao što vam je već vjerojatno poznato, s obzorom da smo vas o tome ranije izvještavali, prvi škodin SUV sa značkom RS će biti premijerno predstavljen na ovogodišnjem pariškom auto salonu početkom listopada. Riječ je o modelu Kodiaq RS koje smo već imali donekle priliku upoznati kao najbrži model sa sedam sjedala na Nürburgringu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Škoda je sada objavila dva dodatna teasera ovog automobila koji nam otkrivaju nekoliko detalja vanjskog izgleda, a posebno se ističe redizajnirana značka RS. Ranije je potvrđeno je da ovaj model pokreće 2,0-litreni 4-cilindričjni bi-turbo dizelski BiTDI motor snage 240 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm. Za sada nema nikakvih službenih informacija o mjenjaču, no znamo da će motor standardno biti uparen s pogonom na sva četiri kotača

Kodiaq RS će kupcima biti dostupan u izvedbama s pet i sa sedam sjedala, a ova potonja je uspjela odraditi krug na Nürburgringu za 9 minuta te 29,84 sekunde. Za upravljačem je bila kraljica ove staze Sabine Schmitz, a video zapis tog rekordnog kruga možete pogledati ovdje. Iz Škode je tada istaknuto kako je automobil s kojim je ostvaren rekord u potpunosti identičan konačnoj produkcijskoj izvedbi, odnosno da je riječ o vozilu tehnički identičnom onom koji će biti ponuđen kupcima.

Podijeli:
1