Škoda najavila Kodiaq RS

Škoda najavila Kodiaq RS

Kao što vam je već vjerojatno poznato, s obzorom da smo vas o tome ranije izvještavali, prvi škodin SUV sa značkom RS će biti premijerno predstavljen na ovogodišnjem pariškom auto salonu početkom listopada. Riječ je o modelu Kodiaq RS koje smo već imali donekle priliku upoznati kao najbrži model sa sedam sjedala na Nürburgringu.

Škoda je sada objavila dva dodatna teasera ovog automobila koji nam otkrivaju nekoliko detalja vanjskog izgleda, a posebno se ističe redizajnirana značka RS. Ranije je potvrđeno je da ovaj model pokreće 2,0-litreni 4-cilindričjni bi-turbo dizelski BiTDI motor snage 240 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm. Za sada nema nikakvih službenih informacija o mjenjaču, no znamo da će motor standardno biti uparen s pogonom na sva četiri kotača

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kodiaq RS će kupcima biti dostupan u izvedbama s pet i sa sedam sjedala, a ova potonja je uspjela odraditi krug na Nürburgringu za 9 minuta te 29,84 sekunde. Za upravljačem je bila kraljica ove staze Sabine Schmitz, a video zapis tog rekordnog kruga možete pogledati ovdje. Iz Škode je tada istaknuto kako je automobil s kojim je ostvaren rekord u potpunosti identičan konačnoj produkcijskoj izvedbi, odnosno da je riječ o vozilu tehnički identičnom onom koji će biti ponuđen kupcima.

Podijeli:
1