Škoda Mountiaq – pickup koji bi možda trebao i na tržište

Škoda Mountiaq – pickup koji bi možda trebao i na tržište

Nakon mjeseci rada polaznici škodine strukovne škole su napokon predstavili svoju viziju pickupa temeljenog na modelu Kodiaq, odnosno konceptni Mountiaq. Riječ je dakle o pickupu srednje veličine koji je zamišljen i stvoren isključivo kao studija, no ne bi ga bilo teško zamisliti u serijskoj proizvodnji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mountiaq je pickup s dvoja vrata zavidnih off-road sposobnosti u koji se mogu smjestiti dvije osobe. Kodiaqova konstrukcija je dodatno ojačana, neki dijelovi su uklonjeni, neki dodani, a pojedini elementi Mountiaqa su u potpunosti novi i studentski su proizvod.

U usporedbi s Kodiaqom, Mountiaq je 302 mm dulji, 123 mm širi i 34 mm viši. Međuosovinski razmak mu je skraćen za 3 mm na 2788 mm, a podnica podignuta za 100 mm. Tu su i 17-colni Rockstar II kotači s off-road gumama. Dodajmo i da ovaj automobil pokreće 2,0-litreni 4-cilindrični TSI snage 190 KS te da teži 2450 kg.

Podnica tovarnog prostora je osvjetljena te se ispod nje nalazi dodatni prostora za ostavu manjih predmeta. Škodini pripravnici su vozilo opremili dodatnom zaštitom podvozja, novim branicima, roll-over šipkama i sl, a tu u potpunosti funkcionalna vrata tovarnog prostora. Od drugih elemenata valja izdvojiti Sunset narančastu boju karoserije, krovnu rasvjetu, vitlo, osvjetljena maska motora te krovni nosači, vitlo i sl.

Unutrašnjost je također dotjerana u istom stilu, a pored raznih ukrasnih elemenata i nove ambijentalne rasvjete tu su integrirani hladnjak i novi snažni audio sustav, infotainment Columbus te dvije radio stanice kako bi vozač mogao od suvozača dobivati upute pri svladavanju zahtjevnijih terena.

Podijeli:
1